Gijang Waveon / Heesoo Kwak and IDMM Architects

Gijang Waveon / Heesoo Kwak and IDMM Architects, © Kim Jaeyoun

© Kim Jaeyoun


© Kim Jaeyoun


© Kim Jaeyoun


© Kim Jaeyoun


© Kim Jaeyoun




+31


© Kim Jaeyoun

© Kim Jaeyoun

From the architect. Gijang near to Busan, port city, the second largest city in Korea, is famous for beautiful scenery of seashore rendered by inspiringly eroded rock, wave of clean seawater and groups of pine trees at a height of about 30 feet. WAVEON, the unique cafe in the beach, is located in a hill overlooking the shore in Gijang. Our client wanted to get a 500m2-sized building just for cafe where we can look down the sandy and rocky shore wherever we are. In fact, depending on where and how we see the beach, the sea shows diverse views for us. Accordingly, the significant matter of this project is how we can grasp and deal with the relationship between natural scene and architecture. 

© Kim Jaeyoun

© Kim Jaeyoun

Place stacking
The condition of architecture oriented to outside view from inner space is placed on maximization of length of openings facing with sea and beach. Within given Floor area ratio, void space in center can be decent solution to make more seats viewing scenery. This was embodied by stacking long and sequential spaces that had various heights and were connected each other via a bridge. Wide and long corridor bearing seating space with ocean view deliver internally void in the center and, at the same time, embraces more and diverse scenes from outside. 

© Kim Jaeyoun

© Kim Jaeyoun

Section

Section

© Kim Jaeyoun

© Kim Jaeyoun

Seating place
Furthermore, outer space of this building consists of ‘Pyeongsang’ that is an outdoor furniture traditionally used for small group activities like talking and sipping a cup of tea in community. Instead of setting a wide terrace in the beach, a series of Pyeongsang under pine trees plays a meaningful role as semi-individualized spaces where we can have an opportunity to enjoy meditative time with a cup of coffee surrounded by natural scenes. Obliquely punched concrete wall offers a pleasure to peep sea shore beyond tall pine trees. In rooftop area, we can notice a certain line where sea and sky become the one. In this building where nature and artificial setting meet together via more meditative but playful ways at the same time, we can experience a new type of retreat beyond cafe. 

© Kim Jaeyoun

© Kim Jaeyoun

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

mar 20, 2017 mario testino explores processes behind adriana varejão's ceramic work   continuing his series of studio visits, following that of alexandre de betak’s, world renowned fashion and portrait photographer mario testino ventures to the workplace of the…
Autonomous driving is side-tracking. The conversation has temporarily diverted from its original explosive futuristic narrative for an altogether more tangible one. The automotive world is looking at more pragmatic solutions that can be applied now, without the complications of…

Leave Us Your Comments!

Pin It on Pinterest