EH House / Estudio GMARQ, © Alejandro Peral
© Alejandro Peral


© Alejandro Peral


© Alejandro Peral


© Alejandro Peral


© Alejandro Peral






+ 23



  • Architects

  • Location

  • Architects in Charge

    Arch. Adrian Govetto, Arch. Lucas Mansilla, Arch. Marcelo Forja

  • Area

    200.0 m2

  • Project Year

    2017

  • Photographs


© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

Text description provided by the architects. This is a permanent home for a young couple that doesn’t plan on having children, at least in the medium term. So the program escapes the usual projects of closed neighborhoods. 


© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

On the other hand, the land has the front facing north, so public rooms that turn to the garden do not receive direct sunlight. To respond to these constraints, the main rooms become passing through rooms north-south direction, working visual barriers to achieving privacy where necessary. 


Lower Floor Plan
Lower Floor Plan


Upper Floor Plan
Upper Floor Plan

In the case of the dining room, a garden with plants designed, whose volume fulfills that same function. Upstairs, the suite opens to a patio that guarantees the entrance of the sun but cuts the visuals from the street.


© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

LOOKING FOR THE FEATURED FURNITURE ABOVE ?[ CALL US|EMAIL US ]

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

Following its unveiling last year, Washington DC’s revitalised wharf continues to tantalise tastebuds, with the opening of Officina, a three-floor Italian food and drink emporium from chef Nicholas Stefanelli of Michelin-star Masseria. Taking its cues from the dynamic din…
New Light Pottery’s new home in Japan’s ancient capital of Nara is a carefully executed amalgam of old and new, much like the city itself. Since Hiroyuki Nagatomi started New Light Pottery in 2015, his handmade, mainly brass and…