lose weight n gain muscle


Jungalow House / Neogenesis+Studi0261, © The Fishy Project, Ishita Sitwala

© The Fishy Project, Ishita Sitwala


© The Fishy Project, Ishita Sitwala


© The Fishy Project, Ishita Sitwala


© The Fishy Project, Ishita Sitwala


© The Fishy Project, Ishita Sitwala






+ 25



  • Architects

    Neogenesis+Studi0261
  • Location

    Surat, India
  • Lead Architects

    Chinmay Laiwala, Jigar Asarawala, Tarika Asarawala

  • Design Team

    Gopal Suthar, Umesh Anghan

  • Area

    6000.0 ft2

  • Project Year

    2017

  • Photographs

    The Fishy Project, Ishita Sitwala


© The Fishy Project, Ishita Sitwala

© The Fishy Project, Ishita Sitwala

Text description provided by the architects. The project aims at creating an economically modest built form for an agriculturist and his family. Abstraction of urban farming could be seen in both exterior and interior spaces. The design uses the natural light and the built form to its advantage. The site abuts access way on the south and other two sides by adjoining structures. Its location is peculiar as the site is located on the city fringes.


© The Fishy Project, Ishita Sitwala

© The Fishy Project, Ishita Sitwala

The surrounding dwelling unit comprises of peculiar semi-urban row houses. South facade has the main entrance and is flanked by a series of balconies and stepped terrace on each floor. Activities are distributed on various levels- semi-private spaces on the ground floor while private spaces on upper floors. The heart of the structure is the double height courtyard which is embellished with creepers and climbers. The green curtain cuts the direct entry of west sunlight inside the house and creates a buffer.


© The Fishy Project, Ishita Sitwala

© The Fishy Project, Ishita Sitwala


Longitudinal Section

Longitudinal Section


© The Fishy Project, Ishita Sitwala

© The Fishy Project, Ishita Sitwala

The view from the spaces offers a glance of a voluminous courtyard. The shape of the temple is evolved from the form of Shikharaa feature of Hindu temple architecture. Temple with triple height factor acts as a wind tunnel with a mechanical exhaust fan. Circular windows in the bedroom, out looking the landscape serves as a natural picture frame. The basic building materials are kept in its natural form and texture to comprehend the naturality of flora.


© The Fishy Project, Ishita Sitwala

© The Fishy Project, Ishita Sitwala

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

Canari House is a project designed by NatureHumaine in 2016 and is located in Montreal, Canada. Photography by Adrien Williams. An athletic young couple wants to transform a fourplex to create their primary residence, while maintaining a rental unit…
coinciding with the national gallery of victoria triennial — an event which has seen ron mueck stack 100 sculpted skulls and team lab transform a room into ocean vortices — a commissioned architectural installation has taken shape in the institution’s…