Midway House, Tsai Hsing Elite Club / JJP


© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng


© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng


operable wall panels1. Image © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng


operable wall panels2. Image © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng


© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng






+ 29




© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng

Text description provided by the architects. The context of this golf course boasts invaluable natural assets such as abundant sunshine, green hills, lush grass, mature trees, exotic boulders and pristine lake views.


© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng

It is a golfing paradise of international standards but with aging facilities. Therefore, JJP was commissioned to reimagine the midway house as part of a revitalization effort.


© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng


© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng

 The project consists of two phases. The first phase is this midway house while the second phase is the new clubhouse. The overall design objective is to integrate the buildings seamlessly with the surrounding environment and existing ground.


operable wall panels1. Image © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
operable wall panels1. Image © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng


Exploded axonometric
Exploded axonometric


operable wall panels2. Image © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
operable wall panels2. Image © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng

 The architecture of the midway house is integrated into the natural surrounding by means of a flat roof, two sets of operable panels, and three stone walls to define a deliberately vague boundary between man and nature.


© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng


© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng

The operable walls, a combination of sliding and pivoting doors, can be fully opened to reduce the use of air conditioning thereby achieve energy savings. During times of inclement weather, the walls can be closed to keep the indoor safe.


© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng

 The cantilevered steel roof’s design is derived from the club’s logo. The T-shaped members are structurally significant and suggesting the interweaving of humanities and nature.


© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng

LOOKING FOR THE FEATURED FURNITURE ABOVE ?[ CALL US|EMAIL US ]

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

Selby Aura Family Home is a project designed by Drawing Room Architecture in 2018 covers an area of 200 m2 and is located in Melbourne, Australia. Photography by Daniel Fuge. This beautiful 1920’s Melbourne home had been renovated in…
The Stairs In This Small Apartment Lead Up To A Loft Bedroom | CONTEMPORIST Photography by Hey!Cheese Photography   KC Design Studio have recently completed the interior design of a small and modern apartment in Taipei, Taiwan, that’s spread…