lose weight n gain muscle


Patio House / Juan Marco Arquitectos

Patio House / Juan Marco Arquitectos, © Diego Opazo
© Diego Opazo


© Diego Opazo


© Diego Opazo


© Diego Opazo


© Diego Opazo






+ 33




© Diego Opazo
© Diego Opazo

Text description provided by the architects. The house is located in the Horta Sud area, just a few kilometers away from Valencia and on the bank of La Albufera. The town is spread over a wide and fertile alluvial plain, sunk from the Miocene epoch, which raises up from Mediterranean Sea towards the western hills of the area. The orchard and the marsh are the most significant elements in the landscape. The climate is Mediterranean.


© Diego Opazo
© Diego Opazo

The surroundings, the program and the daily routine of its future inhabitants require the building of an inland landscape in the house. Even so the building fits perfectly with the environment and try to optimize its possibilities, the domestic space is distributed around a patio, “channel of sky”, that is a very useful tool for this climate.


Section
Section


© Diego Opazo
© Diego Opazo


Section
Section

This elevated patio leaves below a floor intended for parking, storage and facilities. The access to the house leads us directly to the bedrooms place (some of them on one side, others on the other side) and by changing the stair layout, which is directly related to the patio, we can perceive the house… As opening a door and entering outdoors.


© Diego Opazo
© Diego Opazo

The change of stair layout makes easier the issue of thermal insulation and organizes rationally the circular distribution. It also allows us to perceive its spaces at the appropriate scale. This way we go up to the second floor intended for the living room, the dining room, the kitchen and a study-room library that occupies the space under the sloping roof covering the living room, enabled by the urban legislation.


Floor Plans
Floor Plans

From the patio to the terrace, arriving at the library balcony, the house is linked to the air fresh and look for the air circulation. All constructive decisions and the sophisticated taste depend on both pragmatic realities (related to the possible technologies and budget) and on the desire to build a peaceful, bright and comfortable atmosphere in this dream interior landscape.


© Diego Opazo
© Diego Opazo

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

With Muji offering everything from erasers to three-storey homes, running cafés, bakeries and even a couple of campsites in Japan, a hotel was bound to happen sooner rather than later, with the first of three planned properties just about…
in jerusalem, at the entrance to the bezalel academy of arts and design courtyard, a shadow-casting bamboo pavilion challenges visitors’ perceptions of ‘inside’ and ‘outside.’ the pavilion is a result of a summer design-build studio course. the structure was hand-built by…