Tactile House / Thomas & Spiers, © James Whitaker

© James Whitaker


© James Whitaker


© James Whitaker


© James Whitaker


© Billy Bolton






+ 14



  • Architects

    Thomas & Spiers
  • Location

    United Kingdom
  • Lead Architects

    Emily Seymour-Taylor

  • Engineer

    TZG

  • Consultant

    New Smart Living

  • Client

    Emma Fairclough

  • Area

    238.5 m2

  • Project Year

    2017

  • Photographs

    James Whitaker, Billy Bolton, Emily Seymour-Taylor


© Billy Bolton

© Billy Bolton

Text description provided by the architects. Tactile House is a split-level family house in Dulwich. The project was for a ground floor rear extension, loft conversion and internal alterations throughout.


© James Whitaker

© James Whitaker

The ground floor spaces are defined by a varied playground of textures and materials for interactive family living. A mix of materials including painted steel, exposed brickwork, ceiling levels and textures, plywood and rope curtains create specific areas for playing, relaxing and eating.


© James Whitaker

© James Whitaker


Proposed Ground Floor

Proposed Ground Floor


© James Whitaker

© James Whitaker

The upper floors are reconfigured to open up bedrooms and bathrooms with a focus on shaping modern and clear interiors. Unique features, such as the reading nook in the upstairs loft, provide spaces to relax with natural light and joinery for handy storage.


© James Whitaker

© James Whitaker


Sketch Section Proposed

Sketch Section Proposed


© James Whitaker

© James Whitaker

LOOKING FOR THE FEATURED FURNITURE ABOVE ?[ CALL US|EMAIL US ]

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

Opened in 2009, the Douro41 went through several incarnations before its original architect João Serodio was tapped to work on a spruce-up prior to its recent reopening. Taking nothing away from the Portuguese architect’s handsome plan of low slung…
Black Rock is a single-family house project designed by Mus Architects in 2018, covers an area of 260m2 (ground floor 168m2 + first floor 92m2) and is located in Bielsko-Biała, Poland. Photography by Tomasz Zakrzewski. The main idea was…