fbpx
Da Vinci Lifestyle

PROJECTS NEWS

10Aug 2018


The “Off-Grid Guest House” By Anacapa And Willson Design | CONTEMPORIST

Dan Weber of Anacapa, together with Steve Willson of Willson Design, have completed the

Photography by Erin Feinblatt

 

Dan Weber of Anacapa, together with Steve Willson of Willson Design, have completed the “Off-Grid Guest House”, that’s located in undeveloped coastal area in California.

 

Nestled into a steep hillside, the residence was designed with a low visual and environmental impact on the surrounding landscape, and is disguised by having a low profile and a green roof.

Nestled into a steep hillside, this modern guest house was designed with a low visual and environmental impact on the surrounding landscape, and it's disguised by having a low profile and a green roof. #GuestHouse #Architecture #GreenRoof

Photography by Erin Feinblatt

The house has sweeping views of the Pacific Ocean and surrounding rolling hills, that can be seen through sliding glass walls and expansive decks, which cantilever over the foundation’s steep rock face.


The house has sweeping views of the Pacific Ocean and surrounding rolling hills, that can be seen through sliding glass walls and expansive decks, which cantilever over the foundation’s steep rock face. #GuestHouse #Architecture #GlassWalls #Balcony

Photography by Erin Feinblatt

When designing the house, Dan and Steve employed green building practices, resulting in sustainable systems and material selection.

The guest house, as well as the owner’s nearby main residence, are completely off-grid out of necessity, as there is no electricity available in this remote area. It’s also 100% powered by a photovoltaic energy system.


The house has sweeping views of the Pacific Ocean and surrounding rolling hills, that can be seen through sliding glass walls and expansive decks, which cantilever over the foundation’s steep rock face. #GuestHouse #Architecture #GlassWalls #Balcony

Photography by Erin Feinblatt

The house is elemental, made of materials that integrate seamlessly with the landscape and that will weather and patina naturally over time. Inside, a simple material palette of steel, concrete and glass were selected.


This modern guest house has sliding glass walls that open up the dining area to a balcony and outdoor space. #DiningRoom #GlassWalls #InteriorDesign

Photography by Erin Feinblatt

A combination of radiant floor heating, cross ventilation from the abundance of operable sliding glass, and an insulating green roof are used to regulate interior temperatures.


This modern guest house has a wood ceiling, concrete floors with heating, and rich walnut accents. #DiningRoom #Kitchen #Concrete #Walnut #InteriorDesign

Photography by Erin Feinblatt

Rich walnut accents and custom fixtures and furnishings by Jessica Helgerson Interior Design add warmth and character to the space.


Rich walnut accents and custom fixtures and furnishings by Jessica Helgerson Interior Design add warmth and character to the this modern bedroom. #ModernBedroom #BedroomDesign

Photography by Erin Feinblatt

The home also has a private well and water treatment system, where wastewater is directed to a septic tank and dry well.


This modern bathroom has a material palette of concrete and rich walnut. #Bathroom #BathroomDesign #ModernBathroom

Photography by Erin Feinblatt

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter

Luminaire – August 2018 – Living Divani Clivlio

Social Media – Pinterest

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

09Aug 2018


August 7, 2018

Designed for Gejst by Michael Rem, the modular Sceene shelving system boasts a versatile shelving system that allows for extensive customization. Side panels, doors, or back paneling can also be installed with upholstery or in oak to warmly accent the design.

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

09Aug 2018


Board & Vellum Have Designed A Backyard Reading Retreat In Seattle | CONTEMPORIST

Architecture and design studio Board & Vellum, have created a backyard reading retreat that's surrounded by outdoor seating, a firepit, a hot tub, and a new backyard shed. #BackyardStudio #BackyardRetreat #Architecture

Photography by Andrew Giammarco Photography

 

Architecture and design studio Board & Vellum, have created a backyard reading retreat that’s surrounded by outdoor seating, a firepit, a hot tub, and a new backyard shed.

 

Architecture and design studio Board & Vellum, have created a backyard reading retreat that's surrounded by outdoor seating, a firepit, a hot tub, and a new backyard shed. #BackyardStudio #BackyardRetreat #Architecture

Photography by Andrew Giammarco Photography

The reading retreat is exactly that, a space for the homeowners and their guests to have a quiet space where they can take a moment, relax, and read a book. Stepping inside, there’s a sun room area with a comfortable chair and ottoman, glass walls and a skylight.


This modern backyard reading retreat (backyard studio), has a small patio, a sun-filled sitting area, a loft bed, a built-in bench, plenty of bookshelves, and a bathroom with a shower. #BackyardStudio #BackyardReadingRetreat #LoftBed #Skylight

Photography by Andrew Giammarco Photography

A collapsible ladder provides access to a loft bed. The loft bed also has plenty of natural light from a secondary skylight.


This modern backyard studio (reading retreat) has a collapsible ladder that provides access to a loft bed. #LoftBed #BackyardStudio #BackyardRetreat

Photography by Andrew Giammarco Photography

Underneath the loft bed is an additional seating area with a built-in day bed next to a large window. The decorative wallpapered ceiling hides speakers designed to be hidden behind drywall, that are mounted in the ceiling, under the loft.


Underneath the loft bed in this modern backyard studio is an additional seating area with a built-in day bed next to a large window. The decorative wallpapered ceiling hides speakers designed to be hidden behind drywall, that are mounted in the ceiling, under the loft. #BackyardStudio #BackyardRetreat #DayBed #BuiltInBench #Bookshelves

Photography by Andrew Giammarco Photography

Between the floor-to-ceiling bookshelves, there’s a door that leads to a bathroom.


In this small backyard studio, there's a door surrounded by bookshelves that leads to a bathroom. #Bathroom #Shelving #BackyardStudio

Photography by Andrew Giammarco Photography

In the bathroom, white geometric tiles with black grout cover the walls, while a black framed glass screen partitions the shower off from the rest of the bathroom. There’s also an additional shower outside for an easy rinse heading in or out of the hot tub.


In this small and modern bathroom, white geometric tiles with black grout cover the walls, while a black framed glass screen partitions the shower off from the rest of the bathroom. #Bathroom #BlackAndWhite #ModernBathroom

Photography by Andrew Giammarco Photography | Design: Board & Vellum Architecture and Design – Team: Jeff Pelletier, AIA, CPHC (Principal), Ryan Adanalian (Architecture Project Lead), Katie Mallory Allied ASID (Interiors Project Lead), Derek Reeves (Landscape Architecture Project Lead) | Builder: Proform Construction

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter

Luminaire – August 2018 – Fritz Hansen Pot Chair

Social Media – Pinterest

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

09Aug 2018


306 West San Marino Residence is a project designed by Strang Architecture in 2016 and is located in Miami Beach, FL.

Deep overhangs, handsome proportions and delicate detailing define this Miami Beach home. Situated on a narrow lot with westerly views across Biscayne Bay, site and climatic considerations resulted in a design that provides expansive views from sheltered living areas. The home is also geared for cross ventilation as walls of glass can be completely pocketed away. Transparency and privacy are carefully balanced as the home offers an intriguing, yet inviting, appearance from the street. An elongated walkway leads to a formal entrance while allowing subtle hints of the bay beyond.
The kitchen, living and dining areas are combined into one large public space that flows easily onto a covered terrace overlooking the pool, Biscayne Bay and neighboring islands. Upstairs, the master suite and its large balcony dominate the design. A slightly voyeuristic shower alludes to the sensual experience of outdoor bathing in the tropics. Additional bedrooms, five in total, are organized along private hallways on each floor. Like most all new coastal construction in Florida, the San Marino Residence is built of poured-in-place concrete columns, beams and slabs. Additionally, concrete pilings anchor the home to bedrock about twenty five feet below the existing grade.

Photography courtesy of Strang Architecture

This entry was posted in bathroom, bedroom, house, kitchen, living, outdoor, pool, terrace and tagged 306 West San Marino Residence, bathroom, bedroom, house, house idea, houseidea, kitchen, living, myhouseidea, outdoor, pool, Strang Architecture, terrace, villa on by admin.

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

09Aug 2018


Studio Ardete Have Designed A Building With A Hexagonal Patterned Facade | CONTEMPORIST

Studio Ardete have recently completed 'Hexalace', a new building in Mohali, India, that features a hexagonal pattern on its facade. #Facade #BuildingFacade #Architecture #Hexagonal

Photography by Ar.Purnesh Dev Nikhanj

 

Studio Ardete have recently completed ‘Hexalace’, a new building in Mohali, India, that features a hexagonal pattern on its facade.

 

Studio Ardete have recently completed 'Hexalace', a new building in Mohali, India, that features a hexagonal pattern on its facade. #Facade #BuildingFacade #Architecture #Hexagonal

Photography by Ar.Purnesh Dev Nikhanj

Due to the extreme heat that can occur in India, the architects created a 3 inches thick concrete layer with hexagonal cut-out sections, that is used as a shading element.


Studio Ardete have recently completed 'Hexalace', a new building in Mohali, India, that features a hexagonal pattern on its facade. #Facade #BuildingFacade #Architecture #Hexagonal

Photography by Ar.Purnesh Dev Nikhanj

Another layer of hexagonal shapes, made of metal frames, is superimposed horizontally across the semi-permeable concrete screen which doubles up as balcony fence.


Studio Ardete have recently completed 'Hexalace', a new building in Mohali, India, that features a hexagonal pattern on its facade. #Facade #BuildingFacade #Architecture #Hexagonal

Photography by Ar.Purnesh Dev Nikhanj

The balconies also house small clusters of plants, creating small pockets of greenery that contrast the facade.


Studio Ardete have recently completed 'Hexalace', a new building in Mohali, India, that features a hexagonal pattern on its facade. #Facade #BuildingFacade #Architecture #Hexagonal

Photography by Ar.Purnesh Dev Nikhanj | Architect: Studio Ardete | Project Management: R.S Builders | Facade Consultant: Er.Ravijeet Singh | Structural consultant: Continental Foundation (Mr.Vikas Bhardwaj) | Lighting consultant: The Luminars (Mr.Tajender Kalsi)

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter

Luminaire – August 2018 – Cassina Super Beam Sofa

Social Media – Pinterest

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS