A Contemporary Extension Was Added To This Home In London | CONTEMPORIST

Architectural practice Gruff Ltd., have recently completed a contemporary rear extension for a terrace house in South London, England. #HouseExtension #Architecture

Photography by Ben Blossom

 

Architectural practice Gruff Limited, have recently completed a contemporary rear extension for a terrace house in South London, England.

 

The dark exterior of the extension is contrasted by a ribbon of board-formed concrete that highlights the fireplace.

The dark exterior of this contemporary extension is contrasted by a ribbon of board-formed concrete that highlights the fireplace. #OutdoorFireplace #ExteriorFireplace

Photography by Ben Blossom

Sliding glass doors connect the interior of the extension to the garden, while large windows allow natural light in during the day.


Sliding glass doors connect the interior of the extension to the garden, while large windows allow natural light in during the day. #HouseExtension #Windows #ExteriorFireplace

Photography by Ben Blossom

Inside, the living room is defined by deep-blue, that’s been used for the walls, bookshelves, and the wrap-around U-shaped couch.


Inside this contemporary house extension, the living room is defined by deep-blue, that's been used for the walls, bookshelves, and the wrap-around U-shaped couch. #LivingRoom #ModernLivingRoom

Photography by Ben Blossom

Skylights in the roof add natural light to the dining and kitchen area. The kitchen is slightly raised, while a bright yellow backsplash adds a pop of colour.


Skylights in the roof add natural light to the dining and kitchen area of this modern house extension. The kitchen is slightly raised, while a bright yellow backsplash adds a pop of colour. #Kitchen #Extension #DiningRoom #Skylights

Photography by Ben Blossom

Adjacent to the kitchen is a small desk area, with a built-in bookshelf at one end and a wood-lined window seat at the other.


This small desk area has a built-in bookshelf at one end and a wood-lined window seat at the other. #HomeOffice #Bookshelf #WindowSeat

Photography by Ben Blossom

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – January 2019 – Cappellini Radical Fake

Social Media – Pinterest

LOOKING FOR THE FEATURED FURNITURE ABOVE ?[ CALL US|EMAIL US ]

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

Like Architecture & Interior Design? Follow Us... A rich and exquisite interior awaits us inside this modern rustic luxury home tour, visualised by Buro511. Dark wood tone covers the walls of a massive open plan living space, coupled with…
480 House is a project designed by D’Arcy Jones Architects in 2015-2016 and is located in Vancouver BC. Photography by Sama Jim Canzian. The basement of this 1902 house became a new living, dining, kitchen and entry area. By…