A Look Inside Ryù, A New Japanese Restaurant In Montreal | CONTEMPORIST

Ménard Dworkind architecture & design have recently completed Ryù, a new Japanese restaurant who opened their latest location in Montreal’s Westmount neighbourhood. #RestaurantDesign #ModernRestaurant #Montreal #SushiBar

Photography by David Dworkind

 

Ménard Dworkind architecture & design have recently completed Ryù, a new Japanese restaurant that have opened their latest location in Montreal’s Westmount neighbourhood.

 

Ménard Dworkind architecture & design have recently completed Ryù, a new Japanese restaurant who opened their latest location in Montreal’s Westmount neighbourhood. #RestaurantDesign #ModernRestaurant #Montreal #SushiBar

Photography by David Dworkind

Inside, the designers used a contemporary approach with a Japanese sensibility, prioritizing hand-worked natural materials that would patina with age. The door to the restaurant opens to the sushi bar, that features light and dark wood slats suspended from a long bulkhead that spans the length of the restaurant.

Translucent polycarbonate panels have been used to divide the kitchen from the sushi bar, creating a lantern effect at night and showing hints of the action happening within.


Translucent polycarbonate panels have been used to divide this modern restaurant kitchen from the sushi bar, creating a lantern effect at night and showing hints of the action happening within. #RestaurantDesign #SushiBar

Photography by David Dworkind

Seating along the front of the restaurant makes use of the natural light from the large windows, while curved banquette seating creates a casual and comfortable environment.


The seating along the front of this modern restaurant makes use of the natural light from the large windows, while curved banquette seating creates a casual and comfortable environment. #RestaurantDesign #RestaurantSeating #BanquetteSeating

Photography by David Dworkind

Inspired by the geometry of the Japanese flag, the designers used a the shape of the circle throughout the interior, like in the design of some of the tables and the wood chairs by the sushi bar.


This modern restaurant has a slightly raised seating area to accommodate for small groups. #Restaurant #RestaurantDesign #RestaurantSeating

Photography by David Dworkind

On the other side of the restaurant the curved banquette seating continues and wraps around planters with tall plants that are reflected in the mirror on the wall.


This modern restaurant features curved banquette seating that wraps around planters with tall plants, that are reflected in the mirror on the wall. #Banquette #RestaurantDesign ModernRestaurant

Photography by David Dworkind

Along the back wall of the bar, the dark and light wood slats on the bar continue along the wall, creating an optical effect that gives movement as you pass through the space.


Along the back wall of this modern restaurant, dark and light wood slats create an optical effect that gives movement as you pass through the space. #RestaurantDesign #ModernRestaurant #WoodSlats

Photography by David Dworkind

Here’s a closer look at a skylight that’s located above the entry to the restaurant.


This modern sushi restaurant has a skylight that the designers surrounded by plants. #Skylight #InteriorDesign #Window #Plants

Photography by David Dworkind

To further understand the layout of the restaurant, here’s the floor plan.


Ménard Dworkind architecture & design have recently completed Ryù, a new Japanese restaurant who opened their latest location in Montreal’s Westmount neighbourhood. #FloorPlan #RestaurantDesign


Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter

Luminaire – October 2018 – Cappellini Capo Arm Chair

Social Media – Pinterest

LOOKING FOR THE FEATURED FURNITURE ABOVE ?[ CALL US|EMAIL US ]

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

A Few Creative Design Ideas For Modern Kids Bedrooms | CONTEMPORIST Photography by Tomasz Borucki   When Widawscy Studio Architektury were asked to design the interiors of a house for a family in Poland, they created fun and creative…
following their previous partnership at the milan design week 2016, the artemide and bjarke ingels of BIG collaboration springs a new lighting design at the london design festival 2018. named ‘gople’, the transparent pill-shaped lamp nourishes nature, enhancing plant…