lose weight n gain muscle


the new aether architects’ project is located in nantou village of shenzhen, and is part of the urban village space renovation plan by shum yip land investment & development co. ltd (shenzhen). the aim of the project is to take the space as the medium, then integrate the diversified cultural and activity factors into the village.


all images © zhang chao 

 

 

the reconstructed building will be used by the enclave independent bookshop, which is mainly based on operates of poetry publishing, art exhibitions and public speeches. the original building is a residential house with an outline of 12.85 x 3.6 m, in addition to the storage and staircase areas, the main renewable area is 8.7  x 3.6 m (around 31 square meters).

 

 

this is a space with narrow and deep ‘tunnel’ geometry. here, aether architects change our way of thinking about this site. they try to create a ‘local city’ with diverse landscape and space in this 31-square-metre field. this inserted architecture is a three-dimensional curved volume as the site restricts conditions that evolve from the prototype of a bookshelf. it divides the site into three parts, the middle is public, and the two sides are private.

 

 

the concave and convex forms generate different scales of public and private fields on both sides of the building, the building form changes vertically and horizontally to accommodate the different spatial feelings of the human body. in the middle it becomes more and more open, thus making the sense of freedom of body when people move in public areas. ultimately, a building form that is connected and superimposed by different curvature has derived the layering and infiltration phenomena in space, and formed a ‘local city’ for the change of scenery.

project info:

 

project name: insert architecture –enclave book pavilion
design: aether architects
completion date: january 2018
area: 31 m2
location: nantou village, shenzhen, china
photographer: zhang chao 
architect in charge: zelin huang
structural consultant: hai lin
technical support: long yu
client: shum yip land investment & development co.ltd (shenzhen)

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

XinXian Inn Hotel / penda © Xia Zhi + 30 Architects Location Chaoyangmen S Alley, Dongcheng, Beijing, China Design Team Chris Precht, Dayong Sun, Jing Wang, Yu Zizhi Li Pengchong, Wen Xu, Mingxue Sun Area 1000.0 m2 Project Year…
situated at the heart of the elisabeth center — a historic cultural complex close to central station in antwerp — the ‘queen elisabeth hall’ designed by simpsonhaugh is now complete. shortlisted for ‘best cultural completed building’ at the world architecture…