lose weight n gain muscle


fujiwaramuro architects was asked to build a house for a married couple and their two children, with a space for home office, at a site located in tokushima, japan. there is a plan for a large-scale facility in the adjacent property; and an arterial road with high traffic runs on the south side of the client lot.


all images © toshiyuki yano

 

 

under such conditions, a spatial structure was considered to secure lighting and ventilation while assuring privacy throughout the future. line of sight and noise from the arterial road is blocked by soil banking built on the road side with surplus soil.

 

 

daylight from the south side is taken into each room on the second floor by projecting them out from the roof surface, providing excellent lighting and ventilation scheme while securing privacy. a living-dining space in a skip-floor configuration is provided at the central part of the interior space of this building. this space connects to a bedroom, children’s rooms, water sections, and a study room. 

 

 

 

 

 

 

 


plans

 


sections

 

project info:

 

design: fujiwaramuro architects
structural use: two-story wooden house
composition of a family: husband and wife + 2 children
location: tokuchima prefecture, japan
site area: 661.04㎡
building area: 111.92㎡
total floor area: 158.91㎡
photography: toshiyuki yano

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

Like Architecture & Interior Design? Follow Us... Exposed brick walls, metal beams and banisters, unboxed ducting, surface mounted electrical wiring, utilitarian lighting design; these are all things that have come to equate an industrial style home decor. The accumulative…
The Engineering Behind the Louvre Abu Dhabi's Striking Geometric Dome © Luc Boegly & Sergio Grazia Walking into Abu Dhabi’s new Louvre Museum, one is immediately greeted by a flood of dappled light created by the stunning, multi-layered lattice…