lose weight n gain muscle


situated at the heart of the elisabeth center — a historic cultural complex close to central station in antwerp — the ‘queen elisabeth hall’ designed by simpsonhaugh is now complete. shortlisted for ‘best cultural completed building’ at the world architecture festival 2017, the new venue replaces an inadequate 1950s structure, forming an auditorium that caters to the highest levels of comfort and acoustic quality. the complex installation of an acoustically transparent bronze mesh across the ceiling is a detail set to rival some of the best concert halls in the world.

simpsonhaugh
image by karen fuchs

 

 

architects simpsonhaugh, in collaboration with kirkegaard associates, has invigorated one of the city’s most important cultural landmarks. queen elisabeth hall’s bronze mesh ceiling allows sound to pass through, reaching its walls and engaging with the full volume of the space. ‘the mesh finishes are acoustically transparent and therefore optimize the volume of the space while meeting the practical need for ceilings and balcony fronts.’ explains stuart mills, partner at simpsonhaugh. ‘it is a privilege to have completed a scheme of such importance to the cultural identity of antwerp and the international reputation of the antwerp symphony orchestra’.

simpsonhaugh
image by jesse willems  

 

 

applied to the ceiling and balconies, the bronze mesh forms a cladding for the reflectors, which can be adjusted to fine-tune the room’s acoustics. the material also serves as a glistening backdrop to the orchestra, contributing to the unique experience of being in one of the world’s most impressive concert halls. furthermore, at ground level, a new public space brings together the site’s various cultural activities, including the zoo and a conference centre, with the city.

simpsonhaugh
image by hans morren

simpsonhaugh
image by karen fuchs

simpsonhaugh
image by karen fuchs

simpsonhaugh
image by karen fuchs

simpsonhaugh
image by karen fuchs

simpsonhaugh
image by jonas verhulst

simpsonhaugh
image by karen fuchs

simpsonhaugh
image by karen fuchs

nina azzarello I designboom

jan 03, 2018

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

the new aether architects’ project is located in nantou village of shenzhen, and is part of the urban village space renovation plan by shum yip land investment & development co. ltd (shenzhen). the aim of the project is to…
There is a pleasing symmetry to Barney Goff’s projects, most notably his latest – a bijou café cum bistro devoted to desserts in London’s Broadway Market. The name, after all, is a gentle homage to his late father James…