studio happ were commissioned to design a family house on a site just 100 meters from the coastline in the province of bình thuận, vietnam. the project responds to the site and tropical weather of the region and the resulting design allows for passive strategies to take place creating cross ventilated spaces and gardens in between living areas. this brief generated the concept of a house in three volumes with a central internal courtyard.

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam
street elevation

 

 

the main vision by studio happ is to create comfortable spaces without using mechanical devices or technology that need a lot of maintenance. the client also required a house that is connected to nature and has outdoor areas to enjoy with friends and family. the architect uses elements of shading and plenty of greenery to provide effective spaces for the family that also adapt perfectly to tropical weather conditions. the use of perforated brick on the two end volumes and the wire mesh over the central courtyard also helps to maximise light into the internal spaces, whilst making a more interesting façade.

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam

exterior view from the street showing the 3 volumes

 

 

the concept of house t is characterized by a gradient of public to private spaces, with the kitchen and living room at the front and the bedrooms and bathrooms at the rear of the house. at the front of the house there is also a garden that works to cool down the front façade. the inner courtyard which is sandwiched between two volumes is an enclosed space with vegetation that allows cross ventilation and shading. overall, this project by studio happ responds effectively to the climate by using gardens and green areas to maximize ventilation and introduce nature to the family’s daily life.

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam
volumes and materiality

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam
volumes and materiality

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam
view to the main bedroom

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam
view from of the courtyard from the first floor

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam

daylight view of the courtyard

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam

night view of the overall project

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam
courtyard at night

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam
materiality and texture

studio happ designs house with internal garden to combat tropical climate in vietnam
volumes and greenery

 

project info:

project name: house t

architect: studio happ

project location: binh thuan, vietnam

completion year: 2017

gross built area: 141 m2

lead architects: kuniko onishi, victor llavata

contractor: my pho investment and construction company limited

photo credits:  hiroyuki oki

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: lynne myers | designboom

LOOKING FOR THE FEATURED FURNITURE ABOVE ?[ CALL US|EMAIL US ]

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

Black Rock is a single-family house project designed by Mus Architects in 2018, covers an area of 260m2 (ground floor 168m2 + first floor 92m2) and is located in Bielsko-Biała, Poland. Photography by Tomasz Zakrzewski. The main idea was…
Choose a Categoryaccessories / artbath / spabeds / beddingflooringfurniturelightingoutdoorsurfacestechnologytextilesbuyer's guide November 5, 2018 Barber & Osgerby designed the modular Soft Works sofa system for Vitra to promote a radical transition from desk archetypes in work environments. Composed of arm-mounted…