lose weight n gain muscle


coinciding with the national gallery of victoria triennial — an event which has seen ron mueck stack 100 sculpted skulls and team lab transform a room into ocean vortices — a commissioned architectural installation has taken shape in the institution’s gardens. retallack thompson and other architects have turned the NGV’s outdoor areas into a spatial sequence of light-filled, maze-like labyrinths, hallways and rooms. ‘garden wall’ comprises 119 white walls clad in a transparent woven mesh that shift from translucent to opaque depending on the time of day or vantage point.

national gallery victoria triennial
the architecture commission is presented to coincide with the national gallery of victoria triennial
all images by john gollings

 

 

retallack thompson and other architects designed ‘garden wall’ to challenge the mythology of the open australian landscape, dividing it into a navigable space. each room is configured to frame different aspects of the surrounding environment, first hiding, then gradually revealing highlights of the NGV garden. encounters with sculpture, furniture, and trees are enhanced and elaborated on as visitors make their way through the labyrinth. 

national gallery victoria triennial
retallack thompson and other architects have turned the NGV’s outdoor areas into a spatial sequence

 

 

conceptually, the installation investigates barriers fond within the contemporary urban landscape, drawing from western australia’s rabbit-proof fence and generic suburban fencing that separates neighbors. ‘garden wall’ seeks to invite audiences to contemplate the symbolism of borders as architectural elements. the 2017 NGV architecture commission coincides with the NGV triennial running from now through april 15, 2018.

national gallery victoria triennial
the garden is divided into light-filled, maze-like labyrinths, hallways and rooms

national gallery victoria triennial
‘garden wall’ comprises 119 white walls

national gallery victoria triennial
the dividers are clad in a transparent woven mesh

national gallery victoria triennial
the material shifts from translucent to opaque depending on the time of day or vantage point

national gallery victoria triennial
conceptually, the installation investigates barriers fond within the contemporary urban landscape

national gallery victoria triennial
‘garden wall’ seeks to invite audiences to contemplate the symbolism of borders

nina azzarello I designboom

jan 03, 2018

STAY UPDATED — SUBSCRIBE TO DA VINCI LIFESTYLE’S NEWSLETTERS

Save this picture! © The Fishy Project, Ishita Sitwala + 25 Architects Neogenesis+Studi0261 Location Surat, India Lead Architects Chinmay Laiwala, Jigar Asarawala, Tarika Asarawala Design Team Gopal Suthar, Umesh Anghan Area 6000.0 ft2 Project Year 2017 Photographs The Fishy…
atelier urban face — inspired by the story of wind — placed a village of small structures on mount royal, montreal. together, they read like bowing trees: wind-pushed and sensitive to surrounding environmental pressures. the little buildings are, as the designers…